Bekensteinselaan 25, AMERSFOORT

Hier wil je wonen: Uniek, Karakteristiek, Ruim & Sfeervol op een zeer gewilde lokatie! Bekensteinselaan 25 is een uniek, karakteristiek, beeldbepalend en fantastisch ruim woonhuis gelegen in een zeer geliefd oud gedeelte direct grenzend aan de oude binnenstad van Amersfoort.

Dit is dan ook met recht een huis om verliefd op te worden: Wat een fantastische karakteristieke gevel heeft dit herenhuis uit 1922. Ook van binnen is deze woning uniek in zijn soort en moet je echt bezichtigd hebben om de sfeer te kunnen voelen. Binnen in huis vind je overal originele paneeldeuren, bijzondere kozijnlijsten, fraaie trapleuningen, hoge plafonds, vele grote en hoge ramen en ruimte!
Leuk weetje is dat hier vroeger de worstenmakerij zat met aan de voorkant de slagerswinkel.

De afgelopen jaren zijn in en rondom dit mooie huis verschillende verbeteringen aangebracht, alles met behoud van de authentieke sfeer van de woning. Zo is de woning voorzien van dubbele beglazing, is het dak volledig vernieuwd (2004), is de gevel opnieuw gevoegd met fraaie knipvoeg en is er een nieuwe voordeur, naar ontwerp van vroeger, geplaatst. Aan de binnenzijde is de woning aan modernisering toe en geheel naar eigen smaak in te richten.

We nemen je graag mee:
Begane grond:
De mooie voordeur brengt je in de grote vestibule. Hier bevindt zich ruimte voor een grote garderobe, is de meterkast en de toegangsdeur naar de grote kelder onder het huis.
Vervolgens kom je in de ruime hal met toegang tot toilet, trapopgang naar boven, woonkamer en badkamer (voor nieuwe bewoners ideaal als tv-kamer, werkkamer of bijvoorbeeld tuinkamer in te richten)
Laten we bij de woonkamer aan de voorzijde beginnen. Meer licht dan dit zul je niet snel ervaren; aan twee zijden komt door de gevel-brede raampartijen volop licht naar binnen. Een heerlijke ruimte om te vertoeven.
Via de woonkamer kom je in de aangrenzende eetkamer. Hier zouden en-suite deuren zeer fraai staan. In de eetkamer is een schouw en een karakteristieke zij-erker. De eetkamer was vroeger ook direct via de hal bereikbaar. Het fraaie kozijnwerk van de deur zit er nog en is dan ook eenvoudig in ere te herstellen.

De eetkamer staat op haar beurt weer in verbinding met een grote woonkeuken. De woonkeuken beschikt over een groot kookeiland, 6-pits gasfornuis, granieten aanrechtblad en heel veel kastruimte. Tevens vind je in de keuken de wasmachine en droger aansluiting. Via de woonkeuken kom je in de achtertuin.

Eerste verdieping:
Via de trap in de hal kom je op de ruime overloop. De solar-tube boven de trapopgang zorgt voor veel lichtinval. Op deze verdieping bevinden zich maar liefst 5 slaapkamers. Ook hier vind je weer de hoge plafonds, paneeldeuren en fraaie kozijnlijsten. Alle slaapkamers zijn opvallend licht door de vele ramen. De zon draait perfect om het huis heen en schijnt fijn naar binnen in de slaapkamers. Gezien de veelheid aan slaapkamers zou een van de kamers prima als badkamer kunnen worden ingezet.
Tweede verdieping
Een vaste trap brengt je vervolgens naar de tweede verdieping. Hier vind je een gezellige kamer met zicht op de houten spanten. Ook vind je hier in de gevels twee drieluiken van karakteristieke kleine raampjes. Een deur brengt je naar het dak waar je mogelijk een dakterras kunt realiseren. Het uitzicht op de Onze Lieve Toren mag natuurlijk niet ontbreken!

Buiten:
De woning beschikt over een voor- zij- en achtertuin. De tuin is omheind met sierlijk smeedijzeren hekwerk. Aan de voorzijde heeft de huidige eigenaar een parkeerplaats gecreëerd. Met vergunning kan er echter ook op straat worden geparkeerd en kan je de voorzijde van het perceel ook bij de tuin betrekken. De zij-tuin is een heerlijk plek om te vertoeven met haar ligging op het zuid/zuidoosten. De achtertuin ligt op het zuidwesten, dus hier heb je tot lang in de avond zon.

Ligging
Het buurtje Bekenstein maakt deel uit van het Vermeerkwartier en ligt tussen de Stadsring en de Bisschopsweg in. Hier vind je historisch stukje Amersfoort. De Bekensteinselaan is een sfeervolle straat met fraaie karakteristieke herenhuizen. Het is hier heerlijk rustig wonen. Vanuit huis ben je wandelend met een paar minuten in het hartje van het oude stadscentrum. Voor je dagelijkse boodschappen kun je om de hoek terecht aan de Arnhemseweg. Niet alleen de binnenstad, ook groen is dichtbij. Loop je namelijk verder de Bisschopsweg in, dan kom je bij Park Randenbroek waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Wonen aan de Bekensteinselaan is dus een unieke ervaring, waarna je nooit meer anders wilt: Het is een fantastische combinatie van centrale ligging, natuur om de hoek en wonen in een historisch herenhuis.

Wat maakt Bekensteinselaan 25 ‘Je Nieuwe Thuis’:
– Maar liefst 169 m2 woonoppervlak
– 6 Slaapkamers
– Karakteristiek herenhuis
– Veel licht, ramen en hoge plafonds
– Eigen parkeergelegenheid in binnenstad
– Fijne tuin
– Ideale ligging ten opzichte van stad & groen

Gezien de leeftijd van de woning wordt in de koopovereenkomst een ouderdomsclausule opgenomen.
Schakel een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen!