Gerrit van Stellingwerfstraat 95, AMERSFOORT

Hier wil je wonen! Welkom op het pareltje aan de Gerrit van Stellingwerfstraat! Voor dit huis zijn namelijk werkelijk alleen maar superlatieven te gebruiken. Achter deze charmante voorgevel vind je het huis van je dromen. Dit hoekhuis is een en al stijl en sfeer, kent een hoogwaardig afwerkingsniveau en is werkelijk instap klaar voor een nieuwe bewoner!

We vinden het dan ook een feestje om je deze te laten zien!

De gevel kenmerkt zich door een roodwarme steen, mooie overstekken en een charmante dakkapel. De karakteristieke zwarte voordeur met klopper spreekt meteen tot de verbeelding en nodigt uit om binnen te komen. Je stapt in een charmante ruime hal met fraaie vloer en die typisch fijne hoge plafonds uit de bouwperiode 1900. Alles ademt de sfeer uit van een huis met een ziel; een plek waar het elke dag weer fijn thuiskomen is.

Begane grond:
De hal geeft toegang tot de trap naar de eerste verdieping, het hoogwaardig afgewerkte toilet met fonteintje en het keldertje voor al je goede flessen wijn en proviand. De prachtige oude deuren met mooie glas-in-lood ramen springen direct in het oog.

De hal loopt over in de leefruimte met grote woonkeuken, eetkamer en woonkamer ensuite. Laten we met de keuken beginnen. Deze keuken zou zo kunnen worden gepresenteerd in een woonmagazine. De keuken is op maat gemaakt en heeft een groot spoel-eiland. Aan de lange wand bevindt zich het stoere 6 pits-gasfornuis met grote oven en daarboven een karakteristieke oude schouw; een fraaie combinatie van ‘karakter & hedendaags’. Het geheel is afgewerkt met matzwarte kastjes, goudkleurige kranen en stijlvolle verlichting. De keuken is verder natuurlijk ook van alle gemakken voorzien zoals vaatwasser, koelkast en vriezer.

De keuken staat in directe verbinding met de woonkamer ensuite. In het voorste gedeelte bevindt zich de woonkamer met gezellige houtkachel. De hoge plafonds en hoge ramen maken het ruim en heerlijk licht. In het achterste gedeelte van de ensuite bevindt zich de eetkamer. De originele ensuite deuren zijn met fraai glas in lood en aan weerszijden vind je de klassieke vaste kasten voor het opbergen van bijvoorbeeld servieswerk. De originele houten schouw is behouden en een pronkstuk in de kamer. Tenslotte zorgen de openslaande deuren in de eetkamer voor een directe verbinding met je achtertuin.

Eerste verdieping:
Zo’n strak afgewerkte benedenverdieping maakt natuurlijk nieuwsgierig naar de eerste verdieping! Ook hier word je weer verrast. Hetzelfde hoogwaardige afwerkingsniveau en dezelfde stijl komen namelijk ook hier weer volledig terug. Op deze verdieping vind je een ruime overloop met cv/wasmachine opstelling, drie fijne slaapkamers en een riante badkamer. Elke kamer is met aandacht en gevoel voor stijl afgewerkt; stuk voor stuk kamers met karakter.
De originele houten vloeren en fraaie balkenplafonds zijn wit geschilderd. Samen met de zwarte kozijnlijsten zorgt dit voor een fijne, lichte en strakke basis.

In de hoofdslaapkamer is als wandafwerking gekozen voor een samensmelting van originele gemetselde muur en glad stucwerk. Wat heeft dat goed uitgepakt!

De tweede kamer aan de achterzijde is door de huidige eigenaar in gebruik als kleedkamer. Deze kan qua formaat ook prima dienst doen als een gezellige slaapkamer.

De derde slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde, wederom zeer strak afgewerkt en een fijne ruimte.

En dan tenslotte de kers op de taart van de eerste verdieping; de badkamer! Wat een plaatje! Op de vloer ligt een mooie zeshoekige vloertegel wat een rustige basis maar toch subtiel effect geeft. De charmante dakkapel, het losstaande ligbad, de zwarte kranen, fraaie wastafel en de grote inloopdouche met dubbele douchekop maken het samen tot een droombadkamer.

Buiten:
De openslaande deuren aan de achterzijde brengen je naar de tuin met grote overkapping. Ook deze is natuurlijk weer met stijl en veel creativiteit ontworpen. Het resultaat is een heerlijke plek om te genieten van het buiten zijn, ook op de mindere dagen in het jaar.
De sierbestrating met klinkers, gelegd in visgraatmotief, maken het een sfeervolle en gezellige buitenruimte. Vergeet naast de tuin aan de achterzijde ook de voortuin niet. Deze is ook meegenomen bij de verbouwing, heeft wederom een fraaie bestrating en biedt een gezellige plek voor een bankje.

Ligging:
De Gerrit van Stellingwerfstraat is rustig gelegen en tegelijkertijd op loopafstand van centraal station Amersfoort, binnenstad en alle voorzieningen van het Eemplein. Maar ook bos Birkhoven, het openluchtzwembad en Dierenpark Amersfoort zijn allemaal op een kleine 10 minuten fietsen

Wat maakt ‘Gerrit van Stellingwerfstraat 95’ je nieuwe thuis:
– Hoogwaardig afgewerkt en geheel gemoderniseerd
– Unieke sfeer
– Hoge plafonds
– Hoekwoning met eigen achterom
– Drie slaapkamers en een badkamer
– Woonkamer ensuite
– Keuken en badkamer met WOW-effect!