Noordewierweg 128, AMERSFOORT

Hier wil je wonen! Een fraaie jaren ’30 woning met veel ruimte, op een ruim perceel en dat gelegen dichtbij het centrum van Amersfoort, het Centraal Station en de bossen!

Dit brede gezinshuis is ideaal centraal gelegen in het gewilde Soesterkwartier. Door de ligging in de buurt als ook de nabijheid van uitvalswegen is het huis perfect gelegen! De woning heeft een verrassend diepe tuin (19m) met een perfecte ligging op het zuiden! Aan de voorzijde van het huis ervaar je de stadse charme, achter het huis in de royale zonnige tuin heb je volledige rust.

De woning behoeft vernieuwing maar daardoor is deze geheel naar eigen smaak aan te passen. Het realiseren van een uitbouw aan de achterzijde voor de gedroomde woonkeuken met kookeiland en dakkapellen op de bovenste verdieping zal zorgen voor maximale ruimte en nog twee extra slaapkamers.
Veel oude details zijn bewaard gebleven, zoals de paneeldeuren, glas-in-lood ramen, oude vensterbanken, deurbeslag en de deurkozijnen. Een liefhebber kan deze woning naar een sfeervol modern thuis brengen.

We nemen je graag mee…

Via de charmante jaren ’30 voordeur met zijlicht in glas-in-lood kom je in de brede en ruime hal met toegang tot meterkast, toilet, kelder en trapopgang naar boven. De tegellambrisering uit de jaren ’30 is nog aanwezig. Het toilet is van goed formaat door de schuine opstelling en ook hier weer een drie-luik van fraai glas-in-lood.

Vanuit de hal kom je in de woonkamer. Hier voel je meteen de plezierige breedte van het huis die zorgt voor een heerlijke leefruimte beneden. De fraaie erker geeft direct sfeer en maakt het een fijne plek om te zijn. De woonkamer is tuingericht. De grote schuifpui brengt veel licht naar binnen en brengt je in direct contact met de diepe tuin.

De keuken is voorzien van een granito vloer. Een wandkast uit de jaren ’30 is nog intact. Het huis en de tuin lenen zich uitstekend om uit te bouwen naar achteren, de keuken te verbinden met de woonkamer en bijvoorbeeld een kookeiland te plaatsen.

Eerste verdieping:
De trapopgang in de hal brengt je naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers, de badkamer en de trapopgang naar zolder. Ook op deze verdieping vind je weer de originele paneeldeuren en kozijnlijsten. De breedte van de woning is ook hier merkbaar, alle drie slaapkamers zijn van plezierig formaat (ca 13, 12 en 6 m2). De badkamer is eenvoudig en voorzien van douche en wastafel maar van goed formaat en voorzien van een groot raam voor natuurlijk licht.

Tweede verdieping:
De zolder biedt veel ruimte. Met het plaatsen van dakkapellen of veluxramen maak je hier een volwaardige woonlaag met bijvoorbeeld twee extra slaapkamers en een tweede badkamer. De officiële meetinstructie geeft een woonoppervlak van 90 m2. Het oppervlak van de zolder (ca. 23 m2) is hierin nog niet meegenomen.

Tuin:
De tuin met een diepte van ca. 19 meter ligt op het zuiden, heeft een achterom en is een aangename plek om te genieten van rust en privacy. Door de diepte van de tuin heb je volop mogelijkheden voor een aanbouw aan de achterzijde van het huis, diverse terrassen of een fraaie overkapping in de achtertuin.

Ligging:
De Noorderwierweg staat bekend om de veelheid aan winkels en zeer gunstige ligging ten opzichte van het Centraal Station en de historische binnenstad. Tel daarbij op de karakteristieken van een jaren ’30 wijk en het plaatje is compleet. Voor de momenten van ontspanning woon je 5 minuten fietsen van bos Birkhoven, het bosbad en natuurlijk het populaire dierenpark Amersfoort. De historische binnenstad van Amersfoort met al haar gezellige pleinen, restaurants en groot winkelaanbod is ook op 5 minuten fietsen.

Wat maakt Noordewierweg 128 je nieuwe thuis:

• Sfeervolle woonkamer met erker
• Mogelijkheid tot woonkeuken
• Veel ruimte om uit te bouwen
• Diepe achtertuin op het zuiden
• Veel originele details in de woning

Voor geïnteresseerden is een bouwkundig inspectierapport en een constructierapport beschikbaar.
De verkoper heeft de woning zelf nooit bewoond, derhalve is er geen lijst van zaken en vragenlijst beschikbaar.

Koopovereenkomst:
Bij de verkoop wordt een standaard NVM koopovereenkomst gehanteerd. Bij de koopovereenkomst worden de volgende clausules opgenomen:
– Niet zelfbewoningsclausule
– Ouderdomsclausule
– Asbestclausule
– Loodclausule

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.