Bron: www.indebuurt.nl

Hoera! Amersfoort is een nieuw makelaarskantoor rijker. Geen standaard makelaarskantoor, want Elles Steeghs en Marieke Kaal pakken het vak nét even iets anders aan. Met een aanstekelijk enthousiasme openden de twee dames hun gloednieuwe kantoor aan het Smallepad 32.

Zowel Elles als Marieke zijn verliefd geworden op de stad Amersfoort. “Het ligt lekker centraal en er wordt van alles georganiseerd en gedaan. Je hebt hier het gemak van een groot centrum, maar toch niet de enorme drukte zoals in Utrecht en Amsterdam”, vertelt Elles.

De liefde voor Amersfoort valt mooi samen met het beroep dat de dames uitvoeren. “Je hebt hier veel verschillende wijken en dus ook veel verschillende stijlen huizen”, zegt Elles. “We zijn beiden gek op huizen en kunnen zowel van jaren dertig woningen als een nieuwbouwhuis genieten. Zolang er maar sfeer in zit”, zegt Marieke.

Echte aandacht

Iedereen heeft een eigen verhaal. Als het op huizen kopen of verkopen aankomt, is dat niet anders. “Of je nou moet verhuizen uit een vervelende situatie, of vanuit een leuke situatie. Een verhuizing op zich is vaak al stressvol genoeg. Vanaf het moment dat er een makelaar bij je op de stoep staat begint het”, vertelt Marieke.

“Je stapt binnen in iemands leven en het hele proces is heel persoonlijk”, vult Elles aan. Als makelaar kan je dan ook flink de plank misslaan. Door echte aandacht te geven aan klanten en hun huis, en naar hun persoonlijke wensen en verhalen te luisteren, wil MARÈLL Makelaars het verschil maken. “Je kunt wel bij mensen binnenlopen en dan keihard zeggen: hatseklats en pats, zo gaan we het doen! Maar daar geloof ik niet in”, zegt Marieke.

Interieur styling

Elles en Marieke gaan verder dan een gemiddelde makelaar als het gaat om service en kwaliteit. Hun gele MARÈLL mobiel ligt vol met kleedjes, vaasjes en andere leuke accessoires. “We geven ook een stukje interieuradvies en maken je huis nog mooier, voordat we de foto’s laten maken. Soms kunnen kleine dingen het verschil maken”, leggen de dames uit.

Tekst loopt door onder de foto

De MARÈLL mobiel wordt overigens niet alleen ingezet voor de accessoires. “Laatst hebben we een echtpaar met het gele autootje door verschillende wijken van Amersfoort gereden. Ze kwamen van buiten Amersfoort. We zijn dwars door alle woonwijken gereden en hebben ook per woonwijk een beschrijving gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat iemand zich ook in de woonwijk thuisvoelt en niet alleen in het huis”, vertellen de dames lachend.

Transparant en eerlijk

“Hoe snel de markt ook is, je moet een huis goed presenteren”, zegt Elles. En volgens de dames past het dan niet om courtage over de koopsom te bereken. “Het voelt voor ons oneerlijk om een hoger percentage te berekenen over een duurdere woning. Waarschijnlijk heb jij zelf flink geïnvesteerd om een knappe aanbouw te plaatsen, waarom zouden wij daar dan extra op moeten verdienen, omdat jouw huis meer waard is geworden? We zijn liever transparant en eerlijk over het werk dat wij denken nodig te hebben om jouw woning zo goed mogelijk te verkopen”, legt Marieke uit.

Optimale presentatie

“Denken in mogelijkheden, is voor ons heel belangrijk”, zeggen ze in koor. Het maakt ze niets uit of daar extra werk uit komt, voordat zij de opdracht officieel binnen hebben. “We duiken weleens het archief in, als we een heel oud huis mogen verkopen. Dat is echt té gek, al die oude foto’s”, zegt Elles.

“Elk huis wordt perfect af-gestyled. De presentatie moet altijd optimaal zijn”, legt Marieke uit. “We bespreken altijd wat we voor je kunnen doen. Soms zit hem dat in de presentatie van de binnenkant van de woning en soms van buiten. We vinden het belangrijk dat de woningen de fijne sfeer uitstralen die ze verdienen. En dan helpt het als je kunt meedenken in mogelijkheden. Niet iedereen kan inzien hoe een woning uit de jaren vijftig er ook nu mooi uit kan zien. Wij zoeken dat voor een koper uit en geven daar advies over.”

De dames van MARÈLL Makelaars vinden het leuk om jou te ontmoeten. Heb jij een huis in de verkoop, of ben je op zoek naar jouw droomplek? Neem gerust contact op met Elles en Marieke. Ze kijken er naar uit om jou te helpen!

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. Bekijk onze cookieverklaring hier.